CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Message from Me

ok first of all..blog nie not 100% politic okeh..so jangan salah faham..also about my life..dekat sini juga saya ade membuat iklan2 yang anda hendak pembaca siarkan..FOC..dats all..assalamualaikum~~

Thursday, February 12, 2009

ISA??

ini lagi satu cerita menarik untuk tontonan anda..ehem2..dimulakan dengan assalamualaikum..ahaks..(pagi2 lagi dah update blog..semalam malas)..seperti sedai maklum dekat atas..Pak Lah tolak guna ISA ke atas keparat negara tuu (sape yg still tak tau sape keparat negare korang pegi skru otak korang tgk ade karat tak??) kenapa tak campak jer lahanat tuu dalam ISA??tindakan die tak mengancam keselamatan negare ker??adoooooii..Pak Lah nie pwon satu unte tak dak akai..takot ker kene "SAMAN" dengan baboon tuu..huakahkahkah..meh sini saman aku tgk..kite fight habes2san..aku lar pesalah and aku lah peguam..ade care??wahahahha (cite2 tinggi jer)..Pak Lah cakap :-

Pak Lah : Tidak ada rancangan untuk menggunakan ISA terhadap Yang
Berhormat baboon, mungkin tak payah guna ISA


adooooii Pak Lah..ape nie..dulu Pak Nuar ko campak dalam ISA..c baboon liar nie ko campak jer dalam zoo (ISA) baru die sedar negara kite Malaysia Sultan tuu tinggi pangkat nyer..haishhhh..and kenapa still nak panggil baboon liar tuu "Yang Berhormat"???layak kah die still ade title tuu??haishhhh..dah besar2 tue nak mampos pwon tak reti pakai akal dan pikiran..Pak Lah..kami nak suare kan pendapat kami siapa lah kami..tapi pertimbangkan lah..baboon liar tuu dah menggugat keselamatan negara..die dah buat semua bangse melayu marah..and Pak Lah sebagai bangse melayu tak marah ker apabila tindakan die tuu menghina Sultan..menganggap Sultan tuu macam adeq2 die..haiihhh..terkilan woii biler ko bele die..tak nak campak die..die sape selepas die buat macam tuu and selame ini pwon die tak pernah hormat sesiapa pwon dalam bangsa melayu kite..entah laaa..korang tafsir laa sendiri..malu aku ade pemimpin macam nie..

4 comments:

Sedingin Salju said...

Shhhh, sabak sat encik. Encik sebagai seorang islam, kena sabak. Mula-mula tu, aku pun marah jugak kat Pak lah. Pasai pa tak campak dua ekok dajai ni masuk iSA. Dua ekok dajai ni, dah buat dajai. Aku rasa, berekok-ekok lagi dajai yang kena campak dalam ISA.

Tetapi, setelah difikir semasaknya, aku teringat. Pak Lah seorang islam. Dalam islam, kekasaran, tidak boleh dilawan dengan kekasaran. kekasaran harus dilawan dengan kelembutan. Apabila kekasaran bertembung dengan kelembutan, kekasaran akan kalah. Yang panas, tidak boleh dilagakan dengan yang panas. yang panas, harus dipertemukan yang sejuk. Apabila ini berlaku, yang sejuk akan menang.

Ingat no, kita bukan orang Pas yang telah dididik supaya bertindak samseng sehingga menderhaka pada sultan dan raja membuta-tuli. Kita adalah rakyat yang dididik supaya mentaati pemerintah. kalau nak bangkang, ada salurannya.

Jadi, jangan marah kat dia. Dia pun nak turun dah. nah lihat, kekuasaan tuhan mengatasi segalanya. Dengaq cerita, dah tak jadi saman sultan. Orang yang ho ha ho ha kononnya nak saman sultan, tiba-tiba dah slow down. Petrol dah habis.

Ingat, kalau kita betul, tuhan akan senentiasa bersama kita semua. jangan gusar tentang itu.

zhafri said...

hahahahah..
i'm not PAS either BN or PKR..
i'm on my own side..
fight for my right as a malaysian..
ahaks..
anyway thanks for the comment..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.